Katarzyna Osowska
01 Luty

Deser a'la Kinder Country

Przepyszna, zdrowsza wersja batonika.

Składniki:

250g twarogu połtłustego

1 skyr naturalny (150g)

1 skyr waniliowy (150g)

ksylitol(do smaku)

8g żelatyny +40ml goracej wody

40g orkiszu ekspandowanego (kupiłam w Lidlu)

Polewa:

40g gorzkiej czekolady 70%

20g masła orzechowego

35 ml mleka 

Przygotowanie: twaróg, skyr oraz ksylitol zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać do masy. Dodać orkisz, wymieszać, przełożyć do naczynia i włożyć do lodówki do stężenia. Czekoladę z masłem orzechowym i mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej, polać masę serową, posypać orkiszem i włożyć do lodówki na 15-20 minut.

Twój komentarz




POKAŻ