
Kontakt:
- 516 080 033

Katarzyna Osowska
OPINIA PACJENTA: Polecam. Zmniejszyły się dolegliwości związane z ciągłym refluksem, cukier poniżej 100, wcześniej ciągle ponad 110, 10kg na wadze mniej od razu człowiek młodszy się o parę lat czuje.

Składniki:
(porcja dla 2 osoób)
150g makaronu z mąki durum - zielony
2 ząbki czosnku
2 średnie pomidory
olej rzepakowy (łyżka)
ser parmezan (łyżka)
pieprz cytrynowy (szczypta)
lubczyk suszony (szczypta)
natka pietruszki (garść)
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej rzepakowy, posiekane ząbki czosnku podsmażamy na oleju. Pomidor obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, podsmażamy z czosnkiem, do smaku dodajemy szczyptę soli, pieprz cytrynowy, lubczyk i wrzucamy wcześniej posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie te składniki mieszamy z ugotowanym wcześniej al-dente makaronem. Na końcu danie posypujemy starkowanym parmezanem.

Twój komentarz
1 komentarz
Wszystko świetnie, ale parmezan z tego co wiem nie jest wegetariański niestety.