- 516 080 033
Składniki:
(porcja dla 2 osób)
100g makaronu z mąki Durum/pełnoziarnisty
200g filet z indyka
10g oleju rzepakowaego (łyżka)
czosnek (ząbek)
2 marchewki, seler
pietruszka natka/koperek (do smaku)
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej rzepakowy, dorzucamy posiekany czosnek, chwilę podsmażamy, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę indyka (mięso przyprawiamy papryką mieloną, pieprzem cytrynowym, lubczykiem, szczyptą soli). Po lekkim podsmażeniu zalewamy wodą i dusimy. Kiedy mięso zmięknie wrzucamy pokrojoną w cienkie paski marchewkę, pietruszkę i seler. Ugotowane danie możemy zabielić mąką orkiszowa i jogurtem naturalnym. Na sam koniec wrzucamy pokrojony koper lub posiekaną natkę pietruszki. Gulasz mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem.
Twój komentarz