Katarzyna Osowska
02 Lip

Pieczony łosoś z ziemniakami w mundurkach i ogórkiem małosolnym

Składniki:

150g łososia

2 średnie ziemniaki

2 ogórki małosolne

75 g jogurtu naturalnego

1/2 cytryny

1 łyżeczka oleju rzepakowego

szczypta soli

pieprz cytrynowy

koperek

2 ząbki czosnku
 

Przygotowanie:

Łososia posypujemy sola, pieprzem cytrynowym, koperkiem i kładziemy pokrojoną w plasterki cytrynę. Rybę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (pieczemy około 20 minut). W tym czasie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Jogurt naturalny wlewamy do miseczki, dodajemy 2 ząbki czosnku i koperek. Gotową rybę podajemy z ziemniakami, ogórkami i przygotowanym wcześniej sosem.

Twój komentarz




POKAŻ