- Makaron wrzucić na wrzątek i gotować chwilę krócej niż al dente. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W małej salaterce wymieszać wszystkie przyprawy.
- Kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem oraz połową przypraw. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, włożyć kurczaka i krótko podsmażyć mieszając, po czym przełożyć na oddzielny talerz.
- Na patelnię wlać łyżkę oliwy i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, pod koniec dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek.
- Dodać pokrojoną w kosteczkę cukinię i mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz resztę przypraw. Wymieszać i smażyć przez kolejne 3 minuty.
- Dodać pomidory, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, wymieszać i zagotować. Dodać ugotowany makaron i podsmażonego kurczaka, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
- Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 20 minut. Posypać tartą mozzarellą i zapiekać jeszcze przez ok. 5 minut bez przykrycia.
Kontakt:
- 516 080 033
Katarzyna Osowska
OPINIA PACJENTA: Bardzo cenię sobie porady Pani Kasi, która jest rzeczową Panią dietetyk. :) Podczas konsultacji nawiązałyśmy super kontakt, w gabinecie czuję się komfortowo. Polecam wszystkim, którzy ciągle wahają się nad pójściem do specjalisty ds. żywienia - Pani Kasia jest idealną osobą na tym stanowisku :)
Twój komentarz