Katarzyna Osowska
15 Gru

Serniczki z bakaliami

Pyszny deserek bez dodatku cukru

 

Składniki:
Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
Ksylitol/Erytrol 40 g (4 łyżki)
Jajo 50 g (1 sztuka)
Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)

Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem/ksylitolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minu.

Twój komentarz




POKAŻ