Składniki dla 4 osób:
2 szklanki (300 g) mąki orkiszowej typ.750
2 duże jajka
1,5 szklanki (375 ml) mleka
50 g masła, roztopionego i przestudzonego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki ksylitolu
szczypta soli
Przygotowanie:
Jajka lekko roztrzepać przy pomocy rózgi kuchennej , dodać mleko, masło i wymieszać rózgą kuchenną. Bezpośrednio do mieszanki przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników i powstania gładkiego ciasta.
Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni z obu stron, na lekko złoty kolor.
Przepis na krem czekoladowy:
Składniki:
1 łyżka awokado
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka kakao
1/2 banana
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i blendujemy na gładką masę.
Pancake posmarować domowym kremem czekoladowym.
Twój komentarz