Katarzyna Osowska
02 Kwie

Gołąbki z ryżem i indykiem

Danie obiadowe

Składniki:

150 mięsa mielonego z kurczaka lub indyka

1 jajko

1-2 łyżki bułki tartej

2-3 liście kapusty

50g ryżu basmati lub kasza orkiszowa

1/2 koncentratu pomidorowego

1 łyżka ketchupu

1 łyżka oleju

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk

 

 

Przygotowanie:

Mięso przekładamy do miski, dodajemy: jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i surowy ryż. Do garnka nalewamy wody, dodajemy koncentrat, ketchup, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz. W gorącej wodzie obgotowujemy liście kapusty następnie dodajemy mięso, zawijamy i podsmażamy na oleju. Do przygotowanej wcześniej wody wkładamy gołąbki i gotujemy.

Twój komentarz




POKAŻ