Katarzyna Osowska
02 Maj

Zapiekanki

Domowa zapiekanka

Składniki:

1 bułka grahamka

1 pomidor

1/2 małej cebuli

5 pieczarek

15 g starego parmezanu

1 łyżeczka oleju rzepakowego

szczypta soli, pieprzu cytrynowego, lubczyku

 

 

Przygotowanie:

 

Cebulkę i obranego ze skórki pomidora pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, posolić. Pieczarki pokroić na małe kawałki i dodać do zarumienionej cebuli. Smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Doprawić pieprzem i ulubionymi ziołami.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bułkę wydrążyć, nałożyć farsz warzywny i posypać parmezanem. Zapiekanki wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż ser się rotopi (około 10 minut).

Twój komentarz




POKAŻ