Zupa z dyni i ziemniaków
0,5 kg dyni
250 g ziemniaków
20 g masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kurkumy w proszku
1 łyżeczka świeżego startego imbiru
1/2 puszki krojonych pomidorów
1 i 1/2 szklanki bulionu
50 gram mleka kokosowego z puszki
Usunąć nasiona z dyni, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W większym garnku na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynię i ziemniaki, doprawić solą, wsypać kurkumę i dodać imbir. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok. 10 minut.
Następnie dodać pomidory z puszki. Zmiksować w blenderze z dodatkiem mleka.
Można posypać uprażpnymi pestkami dyni i papryczką chili
Kontakt:
- 516 080 033
Katarzyna Osowska
OPINIA PACJENTA: Przemiłe spotkanie, widać ogrom wiedzy i zaangażowanie. Jestem zadowolona również z wyników, chciałam schudnąć na wakacje 10kg i udało się dzięki pomocy pani Kasi.
Twój komentarz