Katarzyna Osowska
14 Kwie

Sałatka ziemniaczana ze szparagami

Przepyszna sałatka ze szparagami

Składniki:

4-5 sztuk ziemniaków do sałatki

15 szparagów

1 łyżeczka masła

1 kiełbasa wieprzowa/drobiowa

pół cebuli czerwonej

kilka sztuk ogórków korniszonych

150g jogurtu naturalnego gęstego

1 łyżka majonezu Kieleckiego

1 koper

1 ząbek czosnku

sól/pieprz do smaku

Sos: Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy czosnek, koper i przyprawiamy do smaku.

Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Kiełbase podsażamy na patelni. Szparagi kroimy na kawałki i dusimy na maśle na patelni. Ogórka, cebulę kroimy w kosteczkę/paseczki. Wszystkie składniki po ostygnięciu wkładamy do naczynia i polewamy sosem.

 

Twój komentarz




POKAŻ